loggaKågeTunnbröd-mobil
loading...

 ett klassiskt bröd

Detta Ljusugnsbröd är ett hårt tunnbröd som är sprött och smakrikt. Ljusugnsbrödet är ett klassiskt bröd som passar utmärkt på julbordet, till surströmmingen, med goda röror eller som enklare smörgås. På bageriet i Kåge bakar vi tunnbröd enligt gamla traditionella recept på ett hantverksmässigt sätt.

Tidigare var det vanligt att man gjorde "blöta" eller "bruttun" av ljusugnsbröd. "bruttun" är en gammal norrländsk rätt där man bryter ner ljusugnsbröd i fil eller mjölk

Ingredienser

vasslepulver (från mjölk), hjorthornsalt
vetegluten,
salt, dextros, socker, bakpulver, (E450a, E341, E500), modifierad majsstärkelse, vetestärkelse, arom, druvsocker, emulgeringsmedel (E472e, E491), amylas, askorbinsyra, enzym, färgämne (E101), klumpförbyggande medel (E170),
maltmjöl (korn), xylanas.

Förvara brödet svalt och torrt.

Näringsvärder per 100g

Energi                   850 kJ/200 kcal
Fett                                          1,3 g

- varav mättat fett                      0 g
Kolhydrater                             40 g

- varav sockerarter                   2,5 g
Fiber                                         2,1 g
Protein                                        7 g
Salt                                              1 g