norrländsk bakglädje

Nog är vi många som tycker att det är något speciellt med ett bröd som bakas efter gamla traditionella recept. Det får en smak och en charm som inte finns i ett fabrikstillverkat bröd. Därför använder vi fortfarande samma recept som användes i de västerbottniska bagarstugorna förr i tiden. Vi vill ta tillvara på de smaker som funnits uppe hos oss i Norrland i över 100 år och vara en del i att bibehålla de västerbottniska brödtraditionerna. 
Vi vill så gärna att våra barnbarn en dag får äta en ljummen Halvtjockaka med mycket smör på, som smakar likadant som när vi var små.

Våra bröd har alla sin unika personlighet. Vårt mest kända bröd - Kågekakan är ensam i sitt slag med sin unika smak och karaktär. Vårt traditionella ljusugnsbröd passar till det mesta och vårt spröda Korntunnbrödet naggar vi fortfarande förhand. Sedan har vi den mjuka och goda Halvtjockkakan som passar stora som små. Sist men inte minst har vi Dahlqvist Tunnbröd som vid nybakt har en spröd och mjuk känsla.  
 
Allt vårt bröd bakas med en stolthet och kärlek för det norrländska bakhantverket.
Här nedan kan du läsa mer om våra brödsorter.

KÅGEKAKAN
KORNTUNNBRÖD
LJUSUGNSBRÖD
HALVTJOCKKAKAN
DAHLQVIST LJUSUGNSBRÖD