
ett klassiskt bröd
Detta Ljusugnsbröd är ett hårt tunnbröd som är sprött och smakrikt. Ljusugnsbrödet är ett klassiskt bröd som passar utmärkt på julbordet, till surströmmingen, med goda röror eller som enklare smörgås. På bageriet bakar vi tunnbröd enligt gamla traditionella recept på ett hantverksmässigt sätt.
Tidigare var det vanligt att man gjorde "blöta" eller "bruttun" av ljusugnsbröd. "bruttun" är en gammal norrländsk rätt där man bryter ner ljusugnsbröd i fil eller mjölk
Ingredienser
vasslepulver (från mjölk), hjorthornsalt,
vetegluten, salt, dextros, socker, bakpulver, (E450a, E341, E500), modifierad majsstärkelse, vetestärkelse, arom, druvsocker, emulgeringsmedel (E472e, E491), amylas, askorbinsyra, enzym, färgämne (E101), klumpförbyggande medel (E170),
maltmjöl (korn), xylanas.
Förvara brödet svalt och torrt.
Näringsvärder per 100g
Energi 850 kJ/200 kcal
Fett 1,3 g
- varav mättat fett 0 g
Kolhydrater 40 g
- varav sockerarter 2,5 g
Fiber 2,1 g
Protein 7 g
Salt 1 g