
- ett gammeldags tunnbröd
Korntunnbrödet är ett gammeldags tunnbröd som vi kavlar tunt och naggar för hand. Brödet är sprött och väldigt smakrikt. En klassiker på julbordet i Västerbotten men även fantastiskt gott tillsammans med röror eller goda ostar.
Brödet bygger på recept som har använts i bagarstugor runt om i Västerbotten sedan början av 1900-talet.
Ett tips är att testa brödet tillsammans med Svedjan dip eller tillsammans med löjrom, lök och gräddfil.
Ingredienser
Vatten, kornmjöl 49%, vetemjöl 49%, salt,
hjorthornsalt, askorbinsyra, maltmjöl (korn).
Brödet kan innehålla spår av mjölk.
Förvara brödet svalt och torrt.
Näringsvärder per 100g
Energi 800 kJ/190 kcal
Fett 1,3 g
- varav mättat fett 0 g
- varav enkelomättat fett 0,6 g
- varav fleromättat fett 0,7 g
Kolhydrater 36 g
- varav sockerarter 0 g
Fiber 4,8 g
Protein 6 g
Salt 0,25 g