
- unik i både smak och karaktär
Kågekakan med sin unika karaktär och smak är ett hårdbröd som passar utmärkt både som enklare smörgås eller tillsammans med en god röra. Det ursprungliga brödet har bakats sedan början av 1900-talet i de västerbottniska bagarstugorna och än idag naggas Kågekakan för hand.. Detta bröd som kallades för “Kakun” bakades enligt västerbottnisk tradition höst och vår i byarnas bagarstugor.
I Västerbotten kokade man ofta “ finka” på brödet som man åt tillsammans med stekt fläsk. Än idag så används Kågekakan till just “finka” men de flesta äter brödet tillsammans med pålägg, delikatesser och röror.
Ingredienser
Vetemjöl, vatten, rågmjöl, fullkornsmjöl av vete, jäst, salt, vetegluten, askorbinsyra, emulgeringsmedel (E491), enzym, maltmjöl (korn).
Brödet kan innehålla spår av mjölk.
Förvara brödet svalt och torrt.
Näringsvärder per 100g
Energi 850 kJ/210 kcal
Fett 1,4 g
- varav mättat fett 0 g
- varav enkelmättat fett 0,6 g
- varav fleromättat fett 0,7 g
Kolhydrater 40 g
- varav sockerarter 0 g
Fiber 3,3 g
Protein 6,9 g
Salt 1 g