loggaKågeTunnbröd-mobil
loading...

bageriet

1952 Startade bageriet på Svedjan som sedemera blev Kåge Tunnbröd. Hemligheten bakom våra fantastiska produkter är att vi än idag bakar enligt gamla traditionella recept på ett hantverksmässigt sätt, det finns en lång erfarenhet och kompetens och detta har gjort oss väldigt duktiga på att just baka tunnbröd. Att vi har roligt tillsammans på jobbet är något som också genomsyrar företaget och det kommer du garanterat att märka om du kommer in till oss i Kåge.

Här nedan får du lära känna oss som jobbar på Kåge Tunnbröd, det vi alla har gemensamt är att vi aldrig får nog av en nygräddad halvtjockkaka till frukost eller en färsk skiva kågekaka till lunch. På Kåge Tunnbröd sätter vi kunden i fokus och tillsammans ställer vi nu in siktet på att kunna dela med oss av den norrländska tunnbrödskulturen till hela vårt avlånga land. 

HANNA

 Hanna Westerlund - Gick 2016 in i företaget med inställningen att utveckla det anrika bageriet.. Med ett stort hjärta för Kåge hoppas hon att Kåge Tunnbröds resa kan påverka hela bygden framöver.

Ett tips från Hanna är att bryta bitar av det finnaggade korntunnbrödet och äta tillsammans med delikatesser och röror. 

Vill ni börja sälja vårt bröd eller har andra frågor så tveka inte att slå henne en signal.

FELICIA

Felicia Pettersson - Vår yngsta bagare som tävlar i allt från att kavla snabbast till att paketera flest bröd på kortast tid. 

Halvtjockkaka med en skiva rökt skinka är felicias favorit men även en "klämma" med surströmming och Ljusugnsbröd har hon svårt att motstå. 

Det roligaste med jobbet tycker Felicia är gemenskapen och att få vara delaktig i hela processen. Från råvara till färdig produkt och försäljning.

BERIT

Berit Lundmark - När du kommer in på bageriet i Kåge är det troligt att du hör henne sjunga medan hon kavlar Ljusugnsbröd eller gräddar Kågekaka. 

Berit har jobbat på Kåge Tunnbröd sedan gymnasiet och har järnkoll på allt från degar till jästider. 

Favoriten hos Berit är Korntunnbrödet med en klick extrasaltat smör. Ett annat tips från henne är att göra tunnbrödschips med västerbottensost och chiliflakes på vårt Ljusugnsbröd.

CATHARINA

Catharina Rutemark - Är tidigast på bageriet för att sätta morgonens första degar och  ser därmed till att butikerna i närområdet får nygräddad halvtjockkaka i tid på mornarna. 

Cattis som är uppvuxen i Västerås är numer en äkta norrlänning sedan hon lärt sig att baka tunnbröd. Hon ser nu fram emot att framöver även få förse de södra delarna av Sverige med Kåge Tunnbröds produkter.

Om ni trodde att man blir less på att baka på jobbet så har ni fel, Cattis spenderar många kvällar med att baka diverse bakverk hemma i Kusmark. 

JENNY

Jenny Pettersson - Har sedan barns ben funnits med i företaget då hennes familj var tidigare ägare av Bageriet.

Jenny värderar gemenskapen med kollegorna högt och hon älskar att baka, både på jobbet och hemma. 

Jenny har Kågekakan tillsammans med goda röror eller en skiva västerbottensost som klar favorit.

HANNA

Hanna Pettersson - Har sedan hon var liten bakat mycket tunnbröd i bagarstugan tillsammans med familjen, nu får hon använda dem kunskaperna på Bageriet i Kåge.

Hanna bakar Halvtjockkaka på mornarna och jobbar som nagelterapeut resterande tiden i sitt eget bolag.

Favoritbrödet är Kågekakan.

 

så här går det till när vi bakar

Att baka tunnbröd i vår mening innebär inte bara ett jobb. Varje dag är vi med och utvecklar samt bevarar den norrländska kulturen och det tycker vi på Kåge Tunnbröd är fantastiskt. Det handlar om både hantverk och känsla och varje dag är en ny utmaning beroende på väder och andra saker som kan påverka degarna. 

Vi brukar säga att vi bakar på ett hantverksmässigt sätt vilket innebär att vi i delar av produktionen har valt att låta hantverket leva kvar. Vi naggar och kavlar delvis våra bröd för hand vilket har gjort att vi behållt kvalitén på våra bröd. Smakupplevelsen tar dig tillbaka till brödet som man bakade i bagarstugorna runt om i Västerbotten för länge sedan. 

För att hänga med i utvecklingen och för att kunna producera bröd i den mängd som krävs trots en hel del hantverk så ser vi hela tiden till att göra små förbättringar som gör oss lite effektivare än vi var igår utan att ta bort kvalitén på vårt bröd.

 

loading...

historia

1952 Startades ett bageri på Svedjan i Kåge, fyra år efter det började man sälja sitt bröd till byns dåvarande butiker. Under denna tid bakade man Ljusugnsbröd, "Kakun" och Korntunnbrödet som är grunden till recepten som vi använder oss av idag.  

1963 köper Sven Olov Burman bageriet och flyttar det några år senare till lokalen där byns gamla skola hållit till och numera står tom. Detta är samma lokal som vi idag finns kvar i. Man satsar hårt och köper in fler maskiner för att kunna öka produktionen och man säljer brödet över hela norrland. 1976 får bageriet extra PR då H.M konungen och drottningen besöker Bageriet i Kåge.

1983 Köper Tommy Pettersson bageriet och driver det fram till och med 2016 då Nuvarande ägarna tar över. Idag är företaget en del av No Plan B och drivs av Hanna Westerlund som VD och delägare.