loggaKågeTunnbröd-mobil
loading...

bageriet

1952 Startade bageriet på Svedjan som sedemera blev Kåge Tunnbröd. Det finns en lång erfarenhet och kompetens och detta har gjort oss väldigt duktiga på att just baka tunnbröd. Att vi har roligt tillsammans på jobbet är något som också genomsyrar företaget och det kommer du garanterat att märka om du kommer in till oss i Bureå.

 På Kåge Tunnbröd sätter vi kunden i fokus och tillsammans ställer vi nu in siktet på att kunna dela med oss av den norrländska tunnbrödskulturen till hela vårt avlånga land. 

så här går det till när vi bakar

Att baka tunnbröd i vår mening innebär inte bara ett jobb. Varje dag är vi med och utvecklar samt bevarar den norrländska kulturen och det tycker vi på Kåge Tunnbröd är fantastiskt. Det handlar om både hantverk och känsla och varje dag är en ny utmaning beroende på väder och andra saker som kan påverka degarna. 

Vi brukar säga att vi bakar på ett hantverksmässigt sätt vilket innebär att vi i delar av produktionen har valt att låta hantverket leva kvar. Vi naggar och kavlar delvis våra bröd för hand vilket har gjort att vi behållt kvalitén på våra bröd. Smakupplevelsen tar dig tillbaka till brödet som man bakade i bagarstugorna runt om i Västerbotten för länge sedan. 

För att hänga med i utvecklingen och för att kunna producera bröd i den mängd som krävs trots en hel del hantverk så ser vi hela tiden till att göra små förbättringar som gör oss lite effektivare än vi var igår utan att ta bort kvalitén på vårt bröd.

 

loading...

historia

1952 Startades ett bageri på Svedjan i Kåge, fyra år efter det började man sälja sitt bröd till byns dåvarande butiker. Under denna tid bakade man Ljusugnsbröd, "Kakun" och Korntunnbrödet som är grunden till recepten som vi använder oss av idag.  

1963 köper Sven Olov Burman bageriet och flyttar det några år senare till lokalen där byns gamla skola hållit till och numera står tom. Detta är samma lokal som vi idag finns kvar i. Man satsar hårt och köper in fler maskiner för att kunna öka produktionen och man säljer brödet över hela norrland. 1976 får bageriet extra PR då H.M konungen och drottningen besöker Bageriet i Kåge.

1983 Köper Tommy Pettersson bageriet och driver det fram till och med 2016 då  No plan B köpte upp företaget.